Ви тут:
Офіційно 

Полтавське тервідділення АМКУ взялося за деякі автошколи на Полтавщині

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України порушила справи проти Новосанжарського РСТК ТСОУ, Лохвицького СТК ТСОУ, Котелевського РСТК ТСОУ, Гадяцького РСТК ТСОУ, ПП «Автоклуб «Імідж», за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку платних послуг з навчання водіїв.

Як встановило Відділення за результатами досліджень,  зазначені суб’єкти господарювання встановили економічно необґрунтовані тарифи на платні послуги з навчання в водіїв.

Послуги з навчання в автошколах водіїв різних категорій, що дає право на складання державного іспиту в ВРЕР ДАІ та отримання посвідчення водія, є платними. Вартість надання послуг встановлювалась навчальними закладами самостійно шляхом розрахунку планової собівартості підготовки водіїв. Внаслідок цього, фактично тарифи на послуги учбового закладу є вільними, але   формування та застосування яких має здійснюватись відповідно до вимог законодавства про захист економічної конкуренції. Тому встановлення економічно необґрунтованих тарифів на вказані послуги може призвести до ущемлення інтересів споживачів і тягне за собою відповідальність.

Розслідування у справах тривають.

 

 

 

Перейти до вмісту