Ви тут:

21 листопада в Україні відзначають День Гідності

1386679385

Рік тому почався Євромайдан, події якого згодом отримали назву Революції Гідності.

Під час Євромайдану всі небайдужі до долі України громадяни вийшли на Майдан Незалежності у Києві на знак протесту проти рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада…. Євромайдан підтримали у всіх містах країни.

21 листопада людей закликають вийти на Майдан у своєму місті з квітами та прапорами, аби вшанувати пам’ять загиблих героїв.

В столиці України анонсовані наступні заходи:

О 10:00 Президент Петро Порошенко вшанує пам’ять героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській. В 11:00 біля станції метро “Політехнічний інститут” розпочнеться фінальна частина стартувала у Варшаві (Польща) естафети “Пробіг на Майдан”.

О 14:00 на Михайлівській площі стартує “Марш гідності”, організований самообороною Майдану, який пройде по вулицях і площах, де були зіткнення між запобіжниками і протестуючими в листопаді 2013-лютому 2014 року.

В 17:30 на Майдані Незалежності розпочнеться флеш-моб “Україна – ЄС: Сильніше разом”, в ході якої кілька сотень людей живим ланцюгом сформують карту України.

Полтавців запрошують на 16 00 на площу біля обласної державної адміністрації (м.Полтава, вул.Жовтнева, 45) де відбудуться урочисті заходи до Дня Гідності та Свободи.

 

Перейти до вмісту