Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина 

За добу на Полтавщині виникло 7 пожеж, пов’язаних із опаленням

Правоохоронці Полтавщини за минулу добу зареєстрували 7 пожеж внаслідок несправності пічного опалення, необережного поводження з вогнем господарів чи короткого замикання в електромережі. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

З приходом на Україну холодів, жителі сіл та міст почали активно обігрівати свої домівки. Обігріти своє помешкання громадяни намагаються за допомогою печі, не переконавшись в її справності, чи навіть за допомогою газу. А в результаті – пожежа.

Так, за минуло добу, повідомлення про загорання будинків та квартир почали надходити до чергових частин міліції по всій Полтавській області.

Правоохоронці прибували на місця виклику разом із працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У одному із сіл Машівського району, у господарстві 29-річної жінки сталося загорання даху літньої кухні. Попередня причина виникнення пожежі – порушення правил безпеки при користуванні пічним опаленням. Ведеться перевірка.

У Лубенському районі у господарстві 52-річного чоловіка вогнем знищено копицю сіна. Пожежу ліквідовано. Причини пожежі встановлюються.

Горіло нежиле приміщення (склади) цієї доби і у Лохвицькому районі. В результаті пожежі вогнем знищено шиферну покрівлю на площі 500 кв. м. Потерпілих немає. Причина пожежі встановлюється. Ведеться перевірка.

Сталася пожежа і місті Карлівка по вулиці Калініна у господарстві 44-річної жінки. Вогнем знищено шиферну покрівлю сараю на площі 27 кв. м. Потерпілих немає. Зі слів власниці, причиною пожежі є несправність старої електропроводки.

Подібні випадки загорань трапилися і в інших районах Полтавщини.

Шановні громадяни!

Міліція звертається до вас з проханням, якщо ви збираєтесь обігріти свої оселі за допомогою печі, перш за все, перевірте її справність. Наслідки від халатного поводження можуть бути жахливими. У холодну пору старайтесь не залишати стареньких родичів в сільській місцевості, не залишайте дітей одних у домівках.

Подбайте про свою безпеку та безпеку своїх рідних!

Перейти до вмісту