Ви тут:

З початку виборчої кампанії на Полтавщині зареєстрували 107 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Від початку передвиборчої кампанії на території Полтавської та області правоохоронці зареєстрували 107 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомив на сторінці в Facebook керівник прес-служби УМВС у Полтавській області Юрій Сулаєв.

«Інформація до міліції надходила з різних джерел: офіційні звернення суб’єктів виборчого процесу; звернення громадян по телефону 102; анонімні повідомлення; повідомлення в мережі Інтернет, інформація в ЗМІ тощо. На всі повідомлення слідчо-оперативні групи реагували миттєво. Слід зазначити, що левова частка повідомлень не підтвердилися й списані до справи. Таких наразі 47. Ще 48 повідомлень перебувають на стадії перевірки та збору інформації. Один матеріал надісланий до іншого підрозділу за підслідністю. А по 11 фактам інформацію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і початі кримінальні провадження», – повідомляє Сулаєв.

Серед найбільш поширених заяв про порушення є: відсутність печаток окружних дільничних виборчих комісій або територіального виборчого округу; ушкодження рекламних щитів і білбордів, містять агітацію; поширення агітаційних листівок з порушеннями; підкуп виборців; ушкодження вікон громадської приймальні кандидата в народні депутати, і ін.

Близько 3 тис. співробітників правоохоронних органів будуть забезпечувати охорону громадського порядку під час позачергових виборів Верховної Ради в Полтавській області.

Перейти до вмісту