Ви тут:

Як виправити помилку в трудовій книжці

З питання виправлення записів у трудовій книжці  надає роз’яснення  головний державний інспектор праці ТДІзПП у Полтавській області Братусь Лариса Олексіївна.

 За п. 2.6 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці, Міністерства юстиції і Міністерства соціальної захисту населення України від 29.07.93 р.№ 58 (зі змінами), зареєстрованим у Мін’юсті України 17.08.93 р. за № 110, в разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо, виправлення виконує власник або уповноважений ним орган, де було зроблено відповідний запис. Власник або уповноважений ним орган за новим місцем роботи зобов’язаний надати працівникові в цьому потрібну допомогу.

Згідно з п. 2.9 Інструкції виправлені відомості про роботу, про переведення на іншу роботу, про нагородження та заохочення тощо мають повністю відповідати оригіналу наказу або розпорядження.

Виправлення неправильних або неточних записів про роботу провадиться в такому порядку:

– у графі 1 записується черговий (відповідний) порядковий номер;

– у графі 2 зазначається дата внесення запису про виправлення;

– у графі 3 записується: «Запис за № таким- то недійсний. Прийнятий за такою – то професією(посадою)» (повторюється зміст наказу про прийняття на роботу);

– у графі 4 повторюються дата і номер наказу (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу, на підставі якого працівника було прийнято на роботу(призначено на посаду).

У розділі «Відомості про роботу», «Відомості про нагородження», «Відомості про заохочення» трудової книжки (вкладиша) закреслення раніше внесених неточних або неправильних записів не допускається.

Унесення до трудової книжки виправлень з метою впорядкування її нумерації Інструкцією не передбачене.

Відповідно до п.2.4 Інструкції всі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення, а також про нагороди та заохочення вносяться власником або уповноваженим ним органом після видавання наказу (розпорядження), але не пізніше від тижневого строку, а в разі звільнення – в день звільнення і мають точно відповідати тексту наказу (розпорядження).

Пунктом 2.15 Інструкції визначено: якщо за час роботи працівника назва підприємства змінюється, то про це окремим порядком у графі 3 трудової книжки робиться запис: «Підприємство таке – то з такого –то числа переіменоване на таке- то», а у графі 4 проставляється підстава перейменування- наказ (розпорядження), його дата і номер.  

Перейти до вмісту