Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Виявили порушення з боку ПАТ “Полтаваобленерго”

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України розпочала справу проти ПАТ «Полтаваобленерго» в особі Кременчуцької філії за ознаками зловживання монопольним становищем.

ПАТ «Полтаваобленерго» та Кременчуцька філія ПАТ «Полтаваобленерго» у 2013 році та у поточному періоді 2014 року діє та має ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку стандартного приєднання електроустановок замовників до електричних мереж, що експлуатуються товариством в територіальних межах Полтавської області в межах території, на якій розташовані електроустановки товариства.

Як встановило Відділення за результатами розгляду заяви,  ПАТ «Полтаваобленерго» в особі Кременчуцької філії не дотримувалось термінів надання замовнику (фізичній особі) послуги з стандартного приєднання електроустановки його житлового об’єкту в м. Кременчук Полтавської області. Вищевказані дії Кременчуцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» можуть призвести до безпідставного затягування надання послуг з стандартного приєднання, та, як результат, ущемлення інтересів споживачів.

«За умов існування конкуренції на даному ринку замовник послуги приєднання мав би змогу відмовитись від послуги і звернутись до іншого суб’єкта господарювання з метою отримання послуги при умовах дотримання вимог нормативних документів у сфері енергопостачання. В даному випадку конкуренція на ринку відсутня і ПАТ «Полтаваобленерго» в особі Кременчуцької філії має можливість встановлювати умови придбання споживачами послуг з приєднання електроустановок їх об’єктів до електричних мереж товариства, зловживаючи монопольним становищем», – констатував голова Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Володимир Оніщенко.

Треба зазначити, що в поточному році це вже 10 справа, розпочата територіальним відділенням проти ПАТ «Полтаваобленерго» за ознаками зловживання монопольним становищем. Також, спеціалістами відділення була проведена планова перевірка ПАТ «Полтаваобленерго» та філій, яка теж виявила ознаки порушення конкурентного законодавства на ринку приєднання об’єктів до електромереж підприємства.

Перейти до вмісту