Ви тут:

Віктор Бугайчук дав старт опалювальному сезону

IMG_5818Голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук дав старт опалювальному сезону, запустивши у дію котельню на вулиці Леніна, 112 у Полтаві.

Віктор Бугайчук перед початком опалювального сезону особисто перевірив низку котелень, а в понеділок звернувся до Міністерства з проханням дозволити почати опалювальний сезон на Полтавщині.

Перший заступник директора Департаменту ЖКГ облдержадміністрації Юрій Злобін повідомив керівнику області, що 20 жовтня було отримано лист-погодження від Міністерства енергетики та Міністерства ЖКГ. Це означає, що в області можна розпочинати подачу тепла до установ та осель полтавців.

Після чого голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук дав символічний пуск роботи котельні на вулиці Леніна, 112, повернувши ключ і увімкнувши котел опалення. Ця котельня опалює 25 навколишніх будинків.

«Ця котельня – повністю автоматизована, працює без чергового персоналу, керування здійснюється з центральної диспетчерської, – розповів Віктор Бугайчук. – Це одне з найкращих рішень в теплоенергетиці області, яке дозволяє значно зекономити газ».

Нагадаємо, що ліміт газу для Полтавщини на період з 1 серпня цього року до 31 березня наступного становить 199.2 мільйона кубометрів. За вказівкою Кабміну, область має зменшити споживання блакитного палива на 30 відсотків.

«Заходи, які виконала адміністрація, вже дозволили зекономити 20 мільйонів кубометрів газу, – зазначив Віктор Бугайчук. – Є всі передумови, що Полтавщина буде з теплом цієї зими».

Перейти до вмісту