Ви тут:

У Полтавській області прибирають символіку СРСР

 На Полтавщині проводять низку заходів з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР.

Як виконується план цих заходів розповів директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олег Пустовгар на апаратній нараді в голови Полтавської ОДА.

За його словами спільно з ОДТРК „Лтава” проводиться просвітницька кампанія. Зокрема у вересні поточного року показали серіал „Собор на крові” та документальний фільм про Миколу Зерова. Транслюються телепередачі циклу „Уроки історії” та випуски передач історичної тематики на радіо „Ваша хвиля” та обласному радіо. Видали художню книгу М.Олефіренка, присвячену подіям розкуркулення та голодомору 1932-33 років в Україні „Мертві не зраджують”. Її презентацію заплановано на листопад 2014 року.

У навчальних закладах проводять відповідні тематичні виховні години, виставки, семінари на теми: „Злочинна сутність тоталітарного режиму”, „…І стогін чути крізь десятиліття”.

 У музейних закладах є постійно діючі виставки та тематичні екскурсії з роз’яснення наслідків панування ідеології колишнього СРСР в Україні.

 “Триває робота структурних підрозділів ОДА щодо інвентаризації підпорядкованих комунальних закладів на предмет виявлення зображень символіки колишнього СРСР, що розміщені на фасадах приміщень.

У листопаді 2014 року заплановали провести тематичний „круглий стіл” за участю представників громадськості, Інституту національної пам’яті, науковців та методичний семінар для представників ЗМІ з питань подолання наслідків панування ідеології тоталітарного режиму колишнього СРСР в Україні”, – сказав Пустовгар.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук підписав розпорядження “Про заходи щодо усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території Полтавської області”.

Створено робочу групу з координації та моніторингу виконання Плану заходів з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території Полтавської області та затверджено її склад.

Також вже демонтували 109 пам’ятників Леніну.

 

Перейти до вмісту