Ви тут:

У Полтаві пройшли тренування штабу цивільного захисту

Учора відбулися штабні тренування органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області з дії органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту під час виконання завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій в складних умовах осінньо-зимового періоду та переведення територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Надзвичайні ситуації протягом осінньо-зимового періоду можуть бути викликані як одним стихійним природним явищем, так і комплексом небезпечних явищ. У розподілі небезпечних метеорологічних явищ на території області по видах, найбільшу вагу за кількістю випадків мають сильний вітер, хуртовини, снігові замети, ожеледь, туман, налипання мокрого снігу та сильні опади (дощ з мокрим снігом), різке зниження температури повітря та довготривале збереження холодної погоди, і, як наслідок, значне навантаження на системи життєзабезпечення населення області, підприємств, установ та організацій.

Під час першого етапу тренування провели організацію планування застосування сил та засобів спеціалізованих служб цивільного захисту Полтавської області під час виконання завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій в складних умовах осінньо-зимового періоду. Рятувальники спільно з іншими службами, які залучаються для ліквідації надзвичайних ситуацій відпрацювали 4 ввідні, які моделюють надзвичайні ситуації, що можуть виникнути у осінньо-зимовий період.

Під час другого етапу перевірили готовність сил та засобів спеціалізованих служб цивільного захисту Полтавської області до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

«Рятувальники Полтавщини готові до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій у осінньо-зимовий період», – підсумував тренування голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко зауважив, що командно-штабні навчання проводилися відповідно до рішення Уряду.

«Рятувальники відпрацювали дії з ліквідації усіх можливих надзвичайний ситуацій, які, відповідно з досвіду минулих років, прогнозовано можуть виникнути на території Полтавської області. Співробітники Служби порятунку «101» готові у найкоротші терміни ліквідувати будь-яку надзвичайну ситуацію», – зазначив Кириленко. 

 

Перейти до вмісту