Ви тут:

У Кременчуці почали впроваджувати проекти щодо альтернативного опалення

Враховуючи складну економічну ситуацію у державі та місті, а також  державну стратегію, спрямовану на економію газу, у Кременчуці почали впроваджувати в життя проекти щодо альтернативного опалення.Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Першою ластівкою стало комунальне автотранспортне підприємство 1628. Найближчим часом на підприємстві має запрацювати нова котельня, яка працюватиме на альтернативному паливі – дровах. КАТП-1628 уже провело пусконалагоджувальні роботи на  котельні, а після отримання  відповідного дозволу від «Котлонагляду» вона почне працювати.

За словами в.о. начальника КАТП-1628 Сергія Шияна, на випадок аварійної ситуації, як резервне джерело опалення залишать мережі «Полтаваобленерго». На підприємстві розраховують, що робота нової котельні дасть значну економію, адже опалення обходитиметься значно дешевше.

Перший заступник міського голови Віктор Калашник, оглянувши котельню, зазначив, що  враховуючи те, що ціни на енергоносії постійно зростають, котельні, які працюють на альтернативному паливі – це добра перспектива. Він також повідомив, що цього року на території другої міської лікарні збудовано дві нові котельні, які з нового року забезпечуватимуть теплом цей лікувальний заклад та гімназію № 6, розташовану поруч.

Як альтернативне паливо ці котельні використовуватимуть пілети, які виготовляються з дерева різних порід.  Завершуються також роботи з будівництва нової котельні на території дитячої лікарні. Планується, що вона обслуговуватиме так зване медмістечко – дитячу лікарню, ІІІ та V міські лікарні, а також медколедж.

Заступник міського голови Валерій Медведовський повідомив, що на водоочисній станції водоканалу теж буде побудована котельня.

«Це хороша альтернатива ПАТ “Полтаваобленерго”,  ми будемо й далі йти цим шляхом»,- сказав  перший заступник міського голови Віктор Калашник.

Перейти до вмісту