Ви тут:

Тетяна Корост зробила пропозицію полтавським дітям

IMG_0797

Кандидат у депутати Верховної Ради по 145 виборчому округу, Герой України, засновниця ТОВ «Агрофірма «Маяк»  на зустрічі з викладачами Полтавської школи мистецтв запропонувала їхнім учням взяти участь у патріотичному конкурсі творчих робіт, бо,  наголосила вона, саме діти, як ніхто інший, мріють про світле майбутнє.

Підсумувати такий захід запланували у травні на Котелевщині, що, на думку Тетяни Корост, прокладе шлях до зближення міста і села.

 «Я хочу, щоб у нас з вами зав’язалася співпраця, щоб між містом і селом були тісні зв’язки та дітки приїздили в село і відчували природу, малювали її, описували у своїх віршах», – зазначила Тетяна Корост.

Досвід дати волю у творчості патріотичним почуттям дітей у Тетяни Корост уже є. Кілька років тому, за її ініціативи,  у Котелевському районі провели конкурс дитячого твору «Як я бачу майбутнє України», яким охопили 10 шкіл краю.

«Я тоді поставила винагороду за кращий твір у кожній школі 500 грн, проте, коли мені принесли вчителі відібрані 20 дитячих розповідей, аби ще й я їх перебрала – я не змогла цього зробити і залишила всі. Бо наскільки діти мудро та далекоглядно описували майбутнє нашої держави», – зазначила Тетяна Корост.

Деякі моменти відклалися в душі особливо:

«Запам’ятавя мені вірш однієї дівчинки: «Господь раз землю роздавав та залишив місцину, де можна гарно жити і розвиватись, і  назвав це – Україна». А один хлопчик-відмінник, писав, пам’ятаю,  що стурбований тим, що немає сьогодні майбутнього у молодої людини, яка обдарована, трудиться та добре навчається, а  як закінчить виш, часто   вимальовується перспектива чи то вантажником десь влаштуватися на роботу, чи барменом у кафе», – розповіла Корост.

Тим, що діти намагаються проявити небайдужість до майбутнього держави, треба пишатися, але ще більше слід прагнути дорослим, аби дитячі мрії збувалися.

«А у нас чомусь досі у Верховній Раді ніхто не розламав трибуну та не помахав кулаками саме за дітей та їхнє майбутнє. Думаю, що треба, аби там більше було жінок. Бо тільки тоді звідти йтиме більше добра, любові та відповідальності», – зазначила Тетяна Корост, бо питання дитинства, жінок та материнства є пріоритетними у передвиборчій  її програмі.

«Проблеми дітей часто обходять увагою ще й через те, що це та категорія, яка  не голосує на виборах, але так не повинно бути. Ці теми мають стати пріоритетними, якщо ми хочемо мати гідне майбутнє. Ми маємо досягти, щоб у школах було безкоштовне якісне харчування, 100% забезпечення малечі дошкільним вихованням, а ті, хто опікується дітьми, повинні отримувати достойну для цієї важливої професії зарплату», – вважає Тетяна Корост.

IMG_0809

Перейти до вмісту