Ви тут:

Симфонічний оркестр театру ім. М.В. Гоголя дав концерт для військовіих АТО

льоля 081

Симфонічний оркестр Полтавського академічного обласного українського-музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя побував з концертом у одній із військових частин поблизу Чугуєва, де знаходяться українські військові на ротації.

Враховуючи складність ситуації, що нині склалася у державі, колектив полтавського театру та симфонічного оркестру, прагнучи долучитися до благодійного руху на Україні, своїм мистецтвом надавав підтримку армії, бійців із зони АТО.

— Колектив театру та симфонічного оркестру не може стояти осторонь, коли в країні біда. Ми приїхали підтримати наших бійців музикою, своїм прихильним ставленням до них, своєю любов’ю, — розповів директор полтавського театру Олексій Андрієнко. — Колектив давно просився, щоб нас відправили у зону АТО. Це не красиві слова, повірте, це правда. Ми щороку їздили до військових частин з концертами симфонічного оркестру, але цього року так сталося, що це наша перша поїздка до військових, сподіваємося – не остання.

Ці патріотично налаштовані українські чоловіки та жінки півтори години концерту слухали симфонічну музику, отримували позитивну енергетику від музикантів, надихаючи їх у відповідь. Для військових також заспівали солістки театру заслужена артистка України Маргарита Томм та Лідія Кретова. Після виступу музиканти ще довго фотографували з військовими, слухали їхні розповіді, приймали вдячність бійців.

На згадку та висловлюючи вдячність музикантам військові подарували гостям прапор України, який стане оберегом колективу, нагадуватиме про тих мужніх побратимів, які вже сьогодні ризикують власним життям заради нашого спокою.

— Цей концерт став справжнім святом для наших бійців, — поділився враженнями заступник командира батальйону по роботі з особовим складом майор Ахмедов. — Реакція бійців, їхні обличчя та поведінка говорили самі за себе. Я вважаю, що без музики, без таких концертів не можливо обійтись військовим. Адже головна наша зброя – це моральний дух, який музиканти і артисти театру підтримали, підняли на новий емоційний рівень.

льоля 078

льоля 130

льоля 154

Ольга Коваленко,

керівник літературно-драматургічної частини

Полтавського академічного обласного

українського музично-драматичного

театру ім. М.В. Гоголя

Фото автора

Перейти до вмісту