Ви тут:

Порошенко назвав організаторів пікету нацгвардійців

Порошенко Президент України Петро Порошенко розповів, хто організував 13 жовтня пікет нацгвардійців під Адміністрацією президента

“В тому числі сліди ведуть до окремих управлінь спецслужб сусідньої держави”,- заявив глава держави, пише tsn.ua.

Також він зазначив, що провокатори сподівались вже наступного дня після мітингу в Києві підняти підрозділи в Харкові, Вінниці, Полтаві та Дніпропетровську, але організаторів “швидко виявили і вивели на чисту воду”. “Це (пікет нацгвардійців) не має жодного стосунку ні до виборів, ні до популістичних речей. І солдати прийшли не вимагати повернення додому.

Було чітко розслідувано — у нас на територію військової частини проникли кілька цивільних, які під час проведення зустрічі батьків з особовим складом провокаційно зірвали стабільну ситуацію. Зараз притягнуті до відповідальності не лише організатори, але й командири, які дозволили це забезпечити. Встановлено провокаторів”, – наголосив Порошенко.

Водночас він запевнив, що винні у допущенні цієї ситуації вже покарані. “Це прорахунок військової контррозвідки, прорахунок системи внутрішньої безпеки МВС та прорахунок командира частини. Всі три відомства вже притягнуті до відповідальності. Реакція буде рішучою”, – сказав президент України.

 

Перейти до вмісту