Ви тут:

Полтавські міліціонери порадили людям похилого віку, як не стати жертвою злочинів

В УМВС України у Полтавській області порадили людям похилого віку, як не стати жертвою злочинів. Дотримуючись декількох простих порад, громадяни можуть запобігти злочину. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

1.  Не впускайте в дім незнайомих людей, які називають себе працівниками різноманітних служб та організацій і пропонують свої послуги. Пам’ятайте, що всі платежі Ви можете здійснювати через каси, а не віддавати гроші будь-кому в руки. Вимагайте пред’явити документи чи вказати свій службовий телефон. Передзвоніть за цим номером та дізнайтеся, чи там справді є такий працівник та мету його візиту.

2.  Кожен самотній пенсіонер повинен мати телефони комунальних, соціальних служб, центрів для одиноких громадян похилого віку на видному місці.

3.  Не користуйтеся послугами незнайомців на вулиці, коли Вам пропонують швидкий заробіток, розіграш побутової техніки від фірми, якої не існує, миттєвий виграш у лотерею. Не заводьте розмову з незнайомцями, ким би вони не були – ворожками, ясновидицями чи цілительками. На будь-які питання, навіть найбезневинніші, не відповідайте, просто проходьте повз. Аферисту, який має дар гіпнозу, треба лише зупинити Вас “на хвилинку”, розпочати під будь-яким приводом розмову, а вже далі перехожий і незчується, як зніме з себе золоті прикраси та ще й винесе з домівки всі заощадження.

4.  Не вірте незнайомцям, що пропонують купити лікарські засоби за дуже низькими цінами, а також рекламують чудо-засіб від усіх хвороб.

5.  У дні отримання пенсій чи інших платежів намагайтеся відвідувати поштове відділення, банк разом з родичами чи людьми, яким Ви довіряєте.

6.  Якщо Ви запідозрили, що Вас намагаються обдурити, негайно телефонуйте до міліції, яка завжди готова прийти на допомогу!

Перейти до вмісту