Ви тут:

“Ощадбанк” почав видавати українцям кредити на твердопаливні котли

В рамках реалізації урядової програми енергозбереження “Ощадбанк” вже видав 66 “теплих” кредитів на загальну суму 1,154 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку, пише Економічна правда.

 Як повідомляється, середня сума одного кредиту – 17,5 тисяч гривень. Найбільше таких кредитів видано в Сумській, Львівській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, 9 жовтня “Ощадбанк” розпочав кредитування громадян на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива і енергії крім природного газу.

Програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту. На допомогу людям в придбанні електричних або твердопаливних котлів урядом виділено 50 млн гривень бюджетних коштів.

Кредит надається на термін до 36 місяців. Ставка – 25% річних, обов’язковий власний внесок – 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1000 гривень, максимальна – 30 тисяч гривень“, – йдеться в повідомленні.

Механізм отримання кредиту передбачає кілька кроків:

1 крок. Потенційний позичальник вибирає товар в магазині і, отримавши рахунок-фактуру, надає його установі банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення про видачу кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцеві обов’язковий перший внесок в розмірі 10% від вартості котла і надає в банк відповідні підтверджуючі документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальникові кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає в банк документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис грн.

Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкритих в Ощадбанку.

Перейти до вмісту