Ви тут:

Надходження від нових податків значно поповнили державну казну

З моменту запровадження військового збору платники міста Полтави забезпечили понад 15 мільйонів гривень надходжень цього податку, з яких 5,8 мільйонів сплачено у жовтні.

Щомісячне відрахування 1,5% від своєї заробітної плати – є посильним вкладом для кожної працюючої людини, а разом такі надходження від мешканців кожного з регіонів України формують вагомий внесок до бюджету на фінансування Збройних Сил та підтримку їх обороноздатності.

Також завдяки останнім змінам у податковому законодавстві бюджет поповнюється додатковими надходженнями податку на доходи фізичних осіб.

Обумовлено це тим, що з набранням 2 серпня 2014 року чинності Закону України від 4 липня 2014 року №1588-VІІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів” проценти по депозитах на банківських рахунках почали оподатковуватись незалежно від їх розміру. Раніше оподаткуванню підлягали лише проценти у частині перевищення 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, установленого законом на 1 січня звітного року.

Крім того, дивіденди тепер оподатковуються за ставкою 5% на постійній основі. До цього ставка 5% діяла лише на перехідний період до 1 січня 2015 року, а з початку року було заплановано введення прогресивної шкали оподаткування – 15%, 20%, 25%.

У жовтні поточного року з процентів по депозитах полтавців до бюджету надійшло 2,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Загальна ж сума надходжень з процентів по депозитах мешканців міста Полтави за 3 місяці 2014 року складає 6,2 мільйони гривень.

Загалом з початку 2014 року до Зведеного бюджету від платників, що перебувають на обліку в Державній податковій інспекції у м. Полтаві, надійшло понад 560 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, з яких протягом жовтня до казни надійшло 46,5 мільйонів гривень.

Інформаційно – комунікаційний відділ Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту