Ви тут:

Майже 29 млн грн військового збору сплатили жителі Полтавщини за серпень-вересень

Кошти військового збору, які надходять до бюджету від жителів Полтавщини, підсилюють обороноздатність нашої країни та підтримують біженців із зони АТО.

Нагадуємо, військовий збір було впроваджено з 3 серпня 2014 року. Ставка збору складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками збору є фізичні особи – резиденти (нерезиденти), які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, та податкові агенти.

За серпень-вересень поточного року 5424 юридичні особи – платники податків, що перебувають на обліку в органах доходів і зборів області, перерахували до Державного бюджету України майже 28 млн.грн. військового збору. Крім того, майже 742 тис. грн.. військового збору надійшло від платників податків фізичних осіб – підприємців.

Головне управління Міндоходів у Полтавській області наголошує на необхідності відповідального ставлення до нарахування та сплати військового збору, адже недотримання законодавчих норм тягне за собою застосування штрафів та/або пені і адміністративна відповідальність.

Зокрема, Податковий кодекс передбачає, що ненарахування, неутримання або несплата податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету. Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 50%, вчинені втретє та більше, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі 75% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплати до бюджету.

Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати доходів.

Головне управління Міндоходів у Полтавській області

Перейти до вмісту