Ви тут:

Люстраційні перевірки чиновників почнуться з листопада – Яценюк

У рамках дії закону «Про очищення влади» перевірки держслужбовців почнуться з листопада, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Під перевірки, які розпочинаються з листопада поточного року, потрапляють прем’єр-міністр, віце-прем’єри, міністри, керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету міністрів, голова Національного банку, голова Центральної виборчої комісії, члени Національної ради з телебачення і радіомовлення, голова Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, глава адміністрації президента, керівник Державного управління справами, керівник секретаріату Кабміну, урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики, члени всіх національних комісій», – зазначив він. Повідомляє Радіо Свобода

За його словами, після цього перевірятимуться міністр юстиції та його заступники, керівники МВС, Державної фіскальної служби, Служби безпеки України та відповідних підрозділів, судової адміністрації, генеральний прокурор та його заступники, посадові особи Генпрокуратури.

Яценюк зазначив, що третій блок перевірки стосується суддів, він розпочнеться у грудні 2014 року і закінчиться у грудні 2015 року.

Раніше прем’єр заявив, що Кабмін звільняє 39 чиновників вищої категорії, відповідно до закону «Про очищення влади», відомого як закон про люстрацію.

9 жовтня президент України Петро Порошенко підписав закон про очищення влади. Вчора закон опублікували, сьогодні він набув чинності. 

Закон визначає правові й організаційні засади проведення перевірки державних службовців і прирівняних до них осіб, посадових осіб органів місцевого самоврядування з метою відновлення довіри до влади і створення умов для розбудови нової системи органів влади відповідно до європейських стандартів.

Перейти до вмісту