Ви тут:

Куди здавати зброю на Полтавщині

Відповідно до доручення управління МВС України в Полтавській області протягом жовтня на території Полтавщини буде проведено місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. Триватиме він з 1 жовтня по 1 листопада 2014 року і матиме на меті недопущення фактів використання вогнепальної зброї не за призначенням та попередження її незаконного розповсюдження.

У зв’язку з цим, правоохоронці в черговий раз нагадують, що носіння, зберігання, виготовлення, передача та збут вогнепальної та холодної зброї, бойових припасів та вибухових речовин карається кримінальною відповідальністю у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Однак, громадяни, які протягом місячника добровільно здадуть до органів внутрішніх справ незареєстровану зброю, відповідно до законодавства України звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за її незаконне зберігання. Крім цього, за бажанням, громадяни можуть зареєструвати цю зброю та стати її законними власниками.

Протягом попереднього місячника добровільної здачі зброї, який на Полтавщині проходив протягом квітня, майже п’ятдесят жителів Полтавщини скористались подібною можливістю, здали до органів внутрішніх справ 27 одиниці вогнепальної зброї, 19 спецзасобів, близько сотні набоїв та уникнули кримінальної та адміністративної відповідальності за їх незаконне зберігання.

Сьогодні така можливість є і у Вас!

Здати зброю, боєприпаси та спецзасоби мешканці Полтавщини можуть у кожному з районних відділів міліції нашої області. Полтавців правоохоронці просять звертатись до районних відділів міліції міста Полтави:

–                            Київський РВ ПМУ – тел. 53-00-31

–                            Октябрський РВ ПМУ – тел. 51-01-56

–                            Ленінський РВ ПМУ – тел. 58-44-55

–                            Полтавський РВ – тел. 59-39-60

ВЗГ УМВС України в Полтавській області

Перейти до вмісту