Ви тут:

КрАЗ створив нові мобільні малотоннажні шасі (ФОТО)

Згідно з планом ОКР 2014 року, «АвтоКрАЗ» розробив і виготовив нові універсальні шасі КрАЗ Н12.2M колісної формули 4х2. Шасі спроектовані з урахуванням їх максимальної уніфікації і адаптації під різні силові установки та спецналаштування. Про це повідомили у прес-службі ПАТ “АвтоКрАЗ”.

Враховуючи побажання покупців, на КрАЗ Н12.2M встановлена ​​зручна безкапотна кабіна Hubei. Вона має оптимальне співвідношення ціна-якість, володіє високими ергономічними показниками робочого місця водія. Тут є все, що забезпечує комфорт і низьку стомлюваність під час роботи. Це і комфортабельне сидіння на пневмопідвісці, і регульована за кутом і висотою рульова колонка, і функціональна панель приладів, а також багато інших приємних дрібниць.

Крім цього, нове шасі КрАЗ Н12.2M оснащено рядним шестициліндровим двигуном ЯМЗ-536 (Euro4) потужністю 312 к.с., обладнаним системою рециркуляції вихлопних газів і глушником відпрацьованих газів з вбудованим каталізатором. Конструкція двигуна дозволяє без істотних витрат досягти показників Євро-5. Двигун агрегатований з однодисковим зчепленням MFZ 430 і коробкою передач 9JS150ТА. За бажанням замовника на шасі можуть встановлюватися двигуни компаній Weichai або Cummins.

Шасі КрАЗ Н12.2М має таку ж, як і у своїх попередників, надійність і міцність, при цьому воно більш маневрене, ефективне і ергономічне. Його можна буде використовувати як базу під установку більше 30 спеціальних надбудов масою до 10 т для застосування в міському циклі.

В даному випадку, на перше шасі КрАЗ Н12.2М встановлено вакуумне підмітально-прибиральне обладнання провідного турецького виробника Katmerciler. Пилосос, згідно тендерним умовам, виготовлений для комунальних служб Полтави і вже пішов із заводу прибирати обласний центр. Друге шасі вирушило на завод «Спецбудмаш» (м.Бровари) для установки сміттєвозного обладнання.

Розширюючи модельний ряд новою перспективною технікою, ПАТ «АвтоКрАЗ” планує забезпечити потребу внутрішнього ринку в мобільних, малотоннажних спеціальних автомобілях вітчизняного виробництва.

Перейти до вмісту