Ви тут:

Чого не варто їсти на сніданок: топ-5 заборон

morning

Хочете бути здоровими і бадьорими – привчіть себе до корисного сніданку. Саме корисний сніданок є запорукою продуктивного дня. Саме правильно організований ранковий прийом їжі допоможе уникнути багатьох ускладнень зі здоров’ям. Foka вибрав 5 найбільш важливих заборон, які стосуються вашого сніданку.
 
1. Не пий каву натщесерце
Кава містить не тільки кофеїн, який бадьорить, а також хлорогенову кислоту, яка підвищує кислотність в ШКТ. В результаті з’являється печія, подразнюється слизова шлунка, що призводить до гастритів і виразки.

2. Не їж вівсянку щоранку
Вівсянка, що містить фітин, заважає засвоєнню кальцію. Тому корисну для здоров’я в інших сенсах вівсянку не варто їсти щодня на сніданок. Чергуй вівсяну кашу з сиром, йогуртом або бутербродами з сиром.

3. Не їж дріжджовий хліб 
На сніданок і натщесерце не варто їсти випічку і хліб на дріжджах, бо дріжджі призводять до посиленого утворення газів і здуття живота. Навряд чи в такому випадку тобі вдасться почуватися бадьоро.

4. Не їж солодощі на сніданок 
Якщо в твій сніданок входять солодощі, не дивуйся, що після такого прийому їжі ти відчуєш втому. Коли ми споживаємо натщесерце солодке і борошняне, ми змушуємо нашу підшлункову залозу активно виробляти інсулін, який знижує рівень цукру в крові. Через це з’являється млявість і втома.

5. Холодний напій 
Холодний напій – молоко, йогурт, чай, особливо натщесерце, – дуже небажаний вранці. Проблема в тому, що холодна рідина, як і їжа, сприяє звуженню судин шлунка, що заважає не тільки кровообігу, але також якісному перетравлюванню їжі. Тому не варто піддаватися спокусі випити щось холодне за сніданком. Краще віддати перевагу напою кімнатної температури.

Перейти до вмісту