Ви тут:

Бездіяльність КП «ЖЕО № 2» зупинила 125 ліфтів у Полтаві – голова тервідділеня АМКУ

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України розпочала справу проти КП «ЖЕО №2» Полтавської міської ради за ознаками зловживання монопольним становищем.

Як встановило Відділення за результатами власних досліджень,  КП «ЖЕО № 2», як балансоутримувач ліфтів, не вжило заходів стосовно замовлення та організації проведення експертного обстеження устаткування, що призвело до зупинення  125 ліфтів. Така бездіяльність може призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

«Статтею 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» балансоутримувачем будинку, споруд, житлового комплексу будинків і споруд є власник або юридична особа, яка за договором з власником (Полтавською міською радою) утримує на балансі відповідне майно, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно із законом», –  зазначив голова Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Володимир Оніщенко.

Дослідження у справі триває.

Перейти до вмісту