Ви тут:
Освіта Україна 

Учасники АТО вступатимуть до ВНЗ поза конкурсом

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким посилюється соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, а також громадян, які проживають на території Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба президента України. За словами Порошенко, захист учасників АТО та їх сімей має бути одним з пріоритетів діяльності парламентської коаліції та нового уряду.

Зокрема, указом № 835 “Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян” передбачається, що уряд має розробити і внести на розгляд парламенту законопроекти про соціальний захист осіб, які захищали незалежність України і брали безпосередню участь в АТО у складі добровольчих батальйонів, та членів їх родин; а також про зміни до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо надання права на вступ поза конкурсом до вищих навчальних закладів вказаних осіб.

Крім того, уряд має підготувати пропозиції щодо надання права на вступ поза конкурсом до вишів дітям, батьки (один із батьків) яких загинули під час участі в АТО або померли внаслідок поранення, а також ужити невідкладних заходів щодо вирішення питання переведення на навчання за кошти державного бюджету дітей учасників бойових дій, пише Оsvita.ua.

Також уряду доручено забезпечити вирішення питання щодо продовження прийому на навчання до вишів громадян, які проживають у Донецькій та Луганській областях та були рекомендовані до зарахування або переводяться з вишів, розташованих на території цих областей.

Перейти до вмісту