Ви тут:

Звернення Полтавського обласного штабу національного спротиву окупації України

Полтавський  обласний штаб національного спротиву окупації України  зазначає, що постанова Київського суду м.Полтави від 03.09.14. по Олегу Пустовгару політично заангажована, несправедлива, протизаконна, спрямована на те, щоб усунути від влади активістів Євромайдану.

Із текстом звернення можна ознайомитися нижче.

3 вересня 2014 рку Київський районний суд м. Полтави виніс постанову про те, що член президії Ради полтавського об’єднання «Майдан» Олег Пустовгар ,нібито, є корупціонером.

Ми вважаємо це рішення є суто політичним і маємо для цього всі підстави.

Київський суд оголосив рішення свідомо та навмисно, не врахувавши багато принципових обставин.

 По-перше, посадовими особами СБУ не було враховано положення ч.7 ст.7 ЗУ «Про громадські об’єднання», де зазначено, що повноваження засновника громадського об’єднання закінчуються після прийняття рішення про реєстрацію або прийняття рішення про повідомлення про утворення громадського об’єднання в установленому цим законом порядку. Як вбачається з свідоцтва про реєстрацію об’єднання громадян «Молода просвіта» № 240, вона була зареєстрована 26 липня 2002 року, саме тоді припинилися повноваження О Пустовгара та його дружини Галини.

Більше того, Олег Пустовгар, хоча і є засновником «Молодої просвіти» (бути засновником громадської організації – конституційне право кожного громадянина України), зараз не має жодного формального відношення до цієї організації. О. Пустовгар не є членом організації з лютого 2005 року, його дружина Галина Пустовгар не є членом «Молодої просвти» з січня 2010 року. Відповідно до закону України «Про громадські об’єднання» та статуту Полтавської обласної громадської молодіжної організації «Молода просвіта», брати участь у діяльності організації мають право виключно її члени.

 

По-друге, жодної копійки з тих грошей, які на конкурсі були призначені «Молодої просвіті» сам Пустовгар не міг би отримати в жодному разі – ці гроші відповідно до умов конкурсу пішли б виключно на харчування та проїзд дітей. Ніхто не має ні повноважень, ані навіть теоретичної можливості забрати ці гроші у дітей. Які в такому випадку можуть бути корислові мотиви?!

 По-третє, немає жодних доказів того, що між О. Пустовгаром та керівництвом «Молодої просвіти» існували якісь корупційні домовленості. Як ми вже зазначали, це тому, що навіть теоретично реалізувати такі домовленості було б неможливо.

 Враховуючи ці юридичні докази, які не були досліджені та відображені, зазначаємо, що постанова Київського суду м.Полтави від 03.09.14. по Олегу Пустовгару політично заангажована, несправедлива, протизаконна, СПРЯМОВАНА НА ТЕ, ЩОБ УСУНУТИ ВІД ВЛАДИ АКТИВІСТІВ ЄВРО МАЙДАНУ ЗАЛИШКАМИ БАНДИ ЯНУКОВИЧА.

Перейти до вмісту