Ви тут:

Включення України до ЄС об’єднає Європу в єдине ціле – Глава держави

10629420_514837305327808_6284393985506055970_o

Визначення України як європейської держави посилить безпеку Європи, переконаний Президент України Петро Порошенко. «Європа буде більш безпечною, стабільною, багатою і диверсифікованою з точки зору культури», – сказав Глава держави під час дискусії у рамках засідання YES.

Відповідаючи на запитання, що може дати Україна Європі та що можуть отримати країни ЄС від поглиблення співпраці з країною, Петро Порошенко зазначив: «Наша співпраця з Європою є взаємовигідною. І ми зробимо все, що від нас залежить, заради цього».

На переконання Президента, є значні перспективи розвитку співробітництва, в першу чергу, в економічній сфері. «Я особисто вважаю, що Європа просто не може бути Європейським Союзом без України, бо Україна має величезні територію, населення, і з економічної, політичної, соціальної, культурної точок зору Європа збагатиться», – сказав він.

Крім того, зауважив Глава держави, включення України до ЄС об’єднає Європу в одне ціле. «Колишня система з двох різних світів зникне після приєднання України до ЄС. Будь-який інший союз на європейських теренах без України просто не міг би існувати, і це чудова нагода для України – допомогти Європі об’єднатися», – наголосив Петро Порошенко.

джерело: прес-служба Президента України

Перейти до вмісту