Ви тут:

В Україні набирає популярності ініціатива “Не дивись російське”

1410158204_бойкот роскіно

Учасники руху “Бойкот російського кіно” закликають заборонити трансляцію російських серіалів на українському телебаченні, вважаючи їх частиною інформаційної війни Росії проти України.

Як підрахували учасники громадської ініціативи “Бойкот російського кіно”, лише з 1 по 7 вересня на 10 провідних українських телеканалах продемонстровано 71 російський фільм та серіал. Російське “кіно” домінує в українському телеефірі, пише kurs.if.ua.

“Пропонуємо “подякувати” за це “українським” телеканалам – Inter TV-Channel, телеканалу Украина, 1+1, НТН, ICTV, телеканалу СТБ, Новому каналу, телеканалу ТЕТ, телеканалу К1, 2+2. Телеканалам треба пояснити, що під час війни з Росією їхня політика добору контенту є зрадою національних інтересів”, – наголошують учасники ініціативи на своїх сторінках у соцмережах.

Як би могла діяти в цій ситуація українська влада, написав на своїй сторінці у Фейсбук відомий медіаексперт, викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко.

“Чим замінити (російські серіали – ред.)? Та чим завгодно. Старими голлівудськими фільмами. Повторами шоу. Документальними фільмами про Дзиґу Вертова… Рейтинги впадуть? Сукупна частка всіх каналів завжди буде 100%. Якщо від російського лайна відмовляться всі відразу, може хіба що впасти інтегральний показник телеперегляду… Як досягти, щоб відмовилися всі відразу? Зібрати в одній кімнаті Коломойського, Ахметова, Пінчука і Фірточкіна і сказати їм, що їхні канали з наступного тижня починають поступово протягом місяця знімати з ефіру російські серіали. Або втрачати ліцензії. Це законно? Ні. Хто це може зробити? Порошенко, Яценюк. Краще Порошенко і Яценюк разом. Інших виходів в умовах війни та економічної кризи, коли заклик знімати більше українського – це як рекомендація паралітикові більше займатись фізкультурою, просто немає”, – зазначив Отар Довженко.

Перейти до вмісту