Ви тут:

В Полтаві відкрили IT академію Beetroot

19 вересня у Полтаві урочисто відкрито Beetroot академію з підготовки спеціалістів по розробці веб-сайтів на основі сучасних інформаційних технологій.

Впровадження цього пілотного проекту стало можливим завдяки інвестиціям Шведської ІТ компанії Beetroot, сприянню Швецького управління міжнародного розвитку, посольства Швеції в Україні, комунальної установи «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради.

Перший безкоштовний трьохмісячний курс буде заснований на навчанні у сфері розробки сайтів на основі WordPress, який включає в себе модулі html,CSS та ін.., а також вивчення технічної англійської мови.

Як повідомлялось раніше, заняття проводитимуться у вечірній час та у вихідні, що дасть змогу молодим людям здобути сучасні знання, вміння та навички без відриву від основного місця навчання.

За словами куратора проекту Анатолія Безпалюка, про своє бажання навчатися в академії заявили 130 юнаків і дівчат, в основному – студенти вищих навчальних закладів області. Після складання контрольних тестів та проходження співбесіди на навчання було зараховано 12 осіб, які показали найкращі результати.

В урочистому відкритті Beetroot академії взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Роман Чабановський, засновники компанії Beetroot академії Андреас Флодстром та Густав Хенман, представники громадськості, студентської молоді.

У вітальному слові заступник голови обласної ради Володимир Микійчук зазначив, що реалізація даного проекту є яскравим свідченням того, що європейські прагнення українців сприймаються і підтримуються країнами ЄС, зокрема Королівством Швеція. Він наголосив, що обласна рада високо цінує внесок шведських колег у розвиток Полтавщини як регіонального центру інформаційних технологій, підтримує цей пілотний проект.

Заступник голови обласної ради висловив упевненість, що швецькі освітні ініціативи дадуть на Полтавщині зримі результати – область отримає класних ІТ-спеціалістів та дизайнерів, а молоді люди, крім ґрунтовних знань, матимуть ще й перспективу кар’єрного зростання.

Перейти до вмісту