Ви тут:

Учні полтавського ліцею спорядили на Схід після поранення свого викладача (ФОТО,ВІДЕО)

Учні Полтавського політехнічного ліцею організували урочисті проводи на Схід своєму викладачеві Сергієві Гунькові, який з травня захищає добровольцем там Україну, і  з 7 серпня проходив реабілітацію в Полтаві після поранення ноги.

«Ми потрапили під мінометний обстріл, і міна розірвалась неподалік. Осколочного   поранення не було, але компресійна рана вийшла непогана. Операція була ще вчора, але сьогодні вже на ногах, бо ніколи – багато справ. Мені часто кажуть, як, мовляв, ти поїхав туди – у тебе ж троє дітей. Та тому й поїхав, що троє дітей. Для того, щоб ця війна не дійшла до нас – до наших домів».

 Діти та викладачі ліцею зібрали  допомогу для бійців АТО і на урочистій лінійці в навчальному закладові передали Сергієві Гуньку, щоб він відвіз туди засоби особистої гігієни, бинти, вату, устілки для взуття, сухі і вологі серветки, теплий одяг і, навіть, берци. Крім того, учні написали листи.

Микола Романець, учень 3 курсу ліцею, гордий за свого викладача та  вважає, що акція допомоги бійцям АТО  украй важлива:

«Це наша підтримка моральна цих бійців, які перебувають в зоні АТО, бо, якщо вони там у Донбасі не будуть воювати, то війна буде у нас тут, у Полтаві».

Викладач-боєць,  переконаний, що все робить правильно, і задоволений з того, що це відчувають його учні:

«Завжди намагався прививати їм почуття гордості до професії. Я не міг залишитися тут і, сподіваюся, що вони зрозуміють. Адже  незалежність дорого коштує, але Україна буде незалежною, бо інакше вже не  може бути  – інша молодь, інші ми – тільки так».

Перейти до вмісту