Ви тут:

У Полтаві побільшало на 34 квартири для соціально незахищених верств населення (ФОТО)

Сьогодні по вулиці Маршала Бірюзова, 94-А урочисто презентували полтавській громаді реконструйовану частину гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок, житло в якому призначене для соціально незахищених верств населення. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Фінансування реконструкції частини гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок здійснили виключно за кошти з міського бюджету. Так, за період 2013-2014 років було виділено коштів у сумі 2 млн. 850 тис. грн. Роботи розпочали в надзвичайно несприятливий для будівництва період, коли практично не проводилися платежі через органи Державного казначейства, що в свою чергу перешкоджало можливості вчасно придбати будівельні матеріали та обладнання без наявних коштів, проводити розрахунки з підприємствами та організаціями, від яких залежало інженерне забезпечення об’єкту.

Проте, враховуючи важливість забудови, яка частково вирішить питання забезпечити житлом соціально незахищених громадян, управління капітального будівництва доклало всіх зусиль для закінчення його реконструкції.

У будинку – 34 квартири, серед яких 11 – двокімнатні, 23 – однокімнатні. Їх отримають діти-сироти, які вийшовши з інтернату, закінчивши певний навчальний заклад, залишилися без даху над головою і тимчасом перебувають зараз чи то в гуртожитках, чи то в знайомих – там, де знаходять можливість.

До Дня працівника освіти ключі від квартир у реконструйованій частині гуртожитку отримають і просвітителі. Житло між ними розподілять відповідно до черги та особливих заслуг на освітянській ниві. Один із сертифікатів на квартиру вже знайшов свого власника на урочистостях з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Його отримав директор дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Віталій Зінченко, який близько 14 років перебував у черзі на житло. На даний час він знаходиться на Чемпіонаті світу з вільної боротьби в Узбекистані. На Батьківщині на нього чекає дружина, дві донечки та довгоочікувана оселя.

Під час відкриття міський голова вручив подяки та квіти будівелькам, від яких також залежало чимало, адже саме завдяки їхній праці споруда стала придатною для життя.

Перейти до вмісту