Ви тут:
Споживач Суспільство 

У Кременчуці завершують обладнувати системою GPS-навігації міські автобусні маршрути

 Питання щодо впровадження контролю за роботою громадського транспорту за допомоги GPS-навігаторів міською владою Кременчука вивчалося декілька років поспіль.  Про це й заздалегідь були повідомлені всі підприємства-перевізники, що працюють на ринку пасажироперевезень у місті.

Як повідомили в Кременчуцькій міській раді, на сьогоднішній день впровадження системи GPS-навігації  на міських автобусних маршрутах знаходиться на завершальному етапі. Виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради проведена ретельна та ґрунтовна робота у плані вивчення подібного досвіду, запровадженого  у містах України, зокрема, Дніпропетровськ, Тернопіль, Кіровоград, Львів, Харків. Проведений аналіз показав, що дана система контролю є ефективною та корисною для замовника перевезення (виконавчий комітет) і дає можливість здійснювати контроль за роботою транспорту в реальному часі, створює  можливість спостерігати за кількістю транспортних засобів, що працюють на маршрутах, швидкістю та місцем знаходження транспортного засобу, виконанням графіків руху, а також будь-яким відхиленням від маршруту та багато іншого.

Станом нс сьогодні вже внесені зміни до Умов конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, де передбачено обов’язкове обладнання всіх транспортних засобів пристроями системи GPS-навігаторів.

Одночасно міською владою розглядається питання про створення єдиного централізованого диспетчерського пункту, який буде працювати саме на принципах GPS контролю. Зокрема, планується його створити на базі комунального підприємства «Кременчуцьке тролейбусне управління». Наразі ведеться робота з опрацювання питання доцільності обладнання GPS-навігаторами тролейбусів.

Вся зазначена робота, проводиться міською владою з метою покращення якості послуг пасажирського транспорту на міських автобусних маршрутах, посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень у місті.

kremen.gov.ua

 

Перейти до вмісту