Ви тут:

У Кременчуці вшанували пам’ять визволителів міста

Сьогодні у день 71 річниці визволення Кременчука від німецько-фашистських загарбників у сквері імені Олега Бабаєва біля пам’ятника Воїну – Визволителю відбувся мітинг,  приурочений пам’яті величного подвигу визволителів міста. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Участь у заході взяли перший заступник міського голови Віктор Калашник, народний депутат України Юрій Шаповалов, представники міської та районних рад,  громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни, трудові та учнівські колективи міста, а також пересічні громадяни.

Усі вони зібралися поблизу пам’ятника «Воїну Визволителю», щоб віддати шану подвигу полеглих у визвольних боях із фашистською Німеччиною. Велику ціну заплатив Кременчук за те, щоб теперішнє покоління мало змогу жити в мирі та спокої. Зокрема, в роки Великої Вітчизняної війни на кременчуцькій землі полягли 5­  тис. визволителів міста, 7 тис. кременчужан загинули на її різних фронтах, понад 40 тис. чоловік  цивільного населення стали жертвами цієї війни, біля 100 тис. закатованих у концтаборах, а саме місто було зруйновано на 97 відсотків.

З моменту визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників минув 71 рік. Втім, наслідки цього жорсткого та кровавого, а разом із цим – героїчного  періоду, донині живуть в пам’яті кременчужан. Історія про героїчний подвиг учасників Великої Вітчизняної війни, які у боротьбі з гітлерівською ордою,   жертвували найціннішим – життям, житиме вічно. Кременчук – це місто справжніх патріотів. Сьогодні серед тих, хто бореться з російським агресором за свободу та незалежність України, чимало  кременчужан. Успадкувавши любов до своєї Батьківщини від своїх дідів і прадідів, вони за першим же покликом стали на її захист», – зазначив Віктор Калашник.

Слова привітання прозвучали і від визволителя Кременчука, кавалера вищої воєнної солдатської відзнаки «Ордена Слави»  Івана Бордюга.

На знак вічної слави невмирущого подвигу героїв Вітчизняної війни громада міста поклала живі квіти до підніжжя пам’ятника «Воїну- Визволителю» та меморіальних дошок Героїв Радянського Союзу.

Перейти до вмісту