Ви тут:

Світові демократії повинні об’єднатися у боротьбі з тероризмом – Порошенко

Сьогодні, коли світ вшановує пам’ять жертв страшної терористичної атаки в Нью-Йорку, яка сталася 13 років тому, Україна потерпає від нової хвилі тероризму, заявив Президент України Петро Порошенко на церемонії вручення вірчих грамот послами низки країн, йдеться на офіційному сайті Глави держави.

«Падіння літака MH17 довело, що тероризм є пухлиною, поширення якої небезпечне для людського роду. Всі світові демократії повинні об’єднати свої зусилля в боротьбі з цією проблемою», – відзначив Президент.

Петро Порошенко відзначив, що агресія проти України та незаконна анексія Криму жорстоко порушили основні принципи міжнародного права. «Я був радий почути від вас чітку позицію, що країни, які ви представляєте, ніколи не визнають анексію Криму, і підтримають територіальну цілісність України», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що сьогодні гарантії безпеки, які були дані Україні, включаючи Будапештський меморандум, не працюють. «Міжнародно-правові механізми були безсилі запобігти агресії щодо України, – констатував Президент. – Ми маємо разом знайти рішення у різних багатосторонніх форматах – НАТО, Європейського Союзу, Об’єднаних Націй, як підтримати мир та стабільність у світі».

Глава держави висловив подяку «численним друзям і партнерам за їх важливу підтримку в цей критичний момент з відстоювання суверенітету і безпеки України, а також за допомогу у вирішенні найнагальніших економічних проблем».

Вірчі грамоти Президенту вручили посли Об’єднаних Арабських Еміратів Абдусалям Хареб Ар-Румейсі, Королівства Іспанія Херардо Анхель Бугайо Оттоне, Словацької Республіки Юрай Сівачек, Соціалістичної Республіки В’єтнам Нгуєн Мінь Чі, Південно-Африканської Республіки Крістіан Альбертус Бассон, Турецької Республіки Йонет Джан Тезель, Держави Лівія Мохамед Салахеддін Нуреддін Шеллі, Республіки Корея Соль Кйон-Хун, Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти Антоніо Гадзанти Пул’єзе ді Котроне, Королівства Бельгія Люк Якобс, Словенії Наташа Прах, Держави Ізраїль Еліав Бєлоцерковські, Республіка Ісландія Крістін Аталбйорг Арнадоттір (з резиденцією у м.Гельсінкі).

Перейти до вмісту