Ви тут:
Суспільство 

Правоохоронці порушили справу за фактом “замінування” будівлі Полтавської облради

IMG_0278

Міліція не виявила вибухівки в приміщенні Полтавської обласної ради.

Про це повідомили в прес-службі ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

“Сьогодні за номером телефону 102 о 10.14 годині зателефонував чоловік, котрий повідомив, що заміновано Полтавську облдержадміністрацію. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група Полтавського міського управління міліції, Київського райвідділу міліції, експерти-криміналісти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС України в Полтавській області, Служба з надзвичайних ситуацій, кінологи з собаками, що спеціалізуються на пошуках вибухонебезпечних речовин. Усіх депутатів та працівників ОДА, а це майже 400 осіб, було евакуйовано», – йдеться в повідомленні.

За фактом неправдивого повідомлення відкрито кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі від 2 до 6 років.

Працівники міліції міста Полтава вживають заходів щодо встановлення особи, котра повідомила про замінування облдержадміністрації.

Перейти до вмісту