Ви тут:

Полтавські податківці радять застосовувати соціальну пільгу

Державна податкова інспекція у м. Полтаві нагадує суб’єктам господарювання щодо застосування податкової соціальної пільги. Пільга  починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви від платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

Нормами Податкового кодексу не передбачено щорічне подання заяви про застосування податкової соціальної пільги. При цьому, якщо у платника податку виникає право на застосування пільги з інших підстав, ніж зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен подати заяву з відповідними документами, що підтверджують таке право.

При застосуванні податкової соціальної пільги слід враховувати те, що пільга надається винятково за одним місцем роботи за вибором платника податку, а також встановлено обмеження щодо розміру доходу для надання пільги,  у 2014 році такий дохід не повинен перевищувати 1710 грн.  на місяць, а сам розмір звичайної податкової соціальної пільги  у 2014 році дорівнює 609 грн.  

Перейти до вмісту