Ви тут:

Полтавщина і Закарпаття об’єдналися в поезії

Уважні слухачки20 вересня відбувся перший осінній творчий салон Дениса Стерна, який об’єднав місцевих і закарпатських митців заради вибагливої полтавської публіки.

Зі слів самого організатора салону — Дениса, — він не очікував, що на вечір з’явиться така велика кількість глядачів. «Я розраховував, що буде, ну хай, 30 чоловік. А вони все приходили і приходили, навіть під час вечору, — казав Денис. — Це так хвилює».

Мабуть, саме закарпатські гості перед усім і привернули увагу полтавців. Зокрема, це Никита Сафорнов, володар сильного мелодійного голосу, чиї пісні зворушують і захоплюють кожного, хто знаходиться поряд. «Коли він співає, то наче входить в транс і живе тільки музикою», — поділилася враженнями одна з глядачок.

Викликав захоплення Віталій Попович, який вчинив справжнісінький перфоманс за участі іншої поетеси — Анни Єгорової, чим заслужив зітхання прекрасної половини глядачів. Безумовно, родзинкою вечора став і Ярослав Храмов, який забезпечив усім веселий настрій своїм стендапом.

Першим читав Містер Коржик, він і задав початку заходу проукраїнського настрою, адже звучали надзвичайно патріотичні поезії. Роман Повзик зачитав свої найновіші вірші, частина яких народилися далеко від Полтави — аж у Івано-Франківській області, чим надав вечору відчуття ще більшого єднання. Неабиякі овації, як не дивно, зривали більш спокійні, зворушливі поети — Анна Ютченко, Іра Мисник, а також Макаренко зі скрипалькою Танею, які зробили справжню лірико-музичну міні-виставу.

Творчі салони Дениса Стерна з’явилися у Полтаві минулої осені, тож саме цей є певною мірою ювілейним. За рік змінилося багато на цих вечорах, незмінними є лише його організатор і рідна атмосфера, затишок, який допомагає стати ближчими поетам і глядачам.

Андрій Коновалов

Анна Ютченко

Ведучий і організатор вечору Денис Стерн

Катя Кролевська для «Magnum Opus»

Перейти до вмісту