Ви тут:

Керівник УМВС Полтавщини звернувся до полтавців

Керівник УМВС України у Полтавській області Іван Корсун звернувся до громадськості із проханням про тісну співпрацю з міліцією у разі викриття Інтернет-шахраїв.

Текст звернення читайте нижче.

Шановні мешканці Полтавщини!

До міліції стали звертатися громадяни щодо Інтернет-шахраїв, які під приводом купівлі чи продажу через Інтернет-мережу, просять громадян перерахувати гроші на рахунки, після чого зникають та не виконують своїх зобов’язань.

Правоохоронці неодноразово попереджали населення про подібний вид шахрайств, проте ще залишаються люди, які дають себе ошукати та перераховують свої гроші злочинцям.

Міліція попереджає, щоб не попастися на «гачок» шахраїв будьте пильними та обережними. Щоб убезпечити себе, декілька порад:

1)Бути завжди на зв’язку з банком. У разі втрати чи ставши жертвою шахраїв, потрібно негайно повідомити банк про ситуацію з карткою. Кожна хвилина в даній ситуації може бути вирішальною.

2)На зворотній стороні картки має бути ваш підпис. При розрахунку в торговій мережі продавець звірить ваш підпис в чеку з підписом на картці. Якщо хтось захоче розрахуватися вашою карткою, продавець одразу помітить неправду.

3)Не зберігайте пін-код в доступному місці. Краще запам’ятати його та знищити. Дуже часто люди поважного віку зберігають пін-код разом з карткою. Це працює лише на руку зловмисникам.

4)Ніколи не просіть сторонніх осіб допомогти зняти гроші. Ніхто не повинен знати ваші персональні дані.

5)Стежте, щоб на банкоматі не було сторонніх предметів – «скімерів».

6)Не користуйтеся в Інтернеті «фішинговими» сайтами – ще один вид кіберзлочину, метою якого є отримання доступу до конфіденційної інформації користувача – логінами та паролями.

7)Ніколи не повідомляйте реквізити карти третім особам.

8)Не відправляйте коди входів, які до вас приходять в повідомленнях на мобільний телефон, стороннім особам.

9)В разі будь-якої підозри у нечесних намірах сторонніх осіб відносно вашої картки негайно повідомляйте до міліції та служби безпеки вашого банку. Спільними зусиллями міліція та банк може швидко «вирахувати» кіберзлочинця.

Пам’ятайте, чим швидше ви повідомите в міліцію, тим більше у правоохоронців шансів затримати правопорушника «гарячим слідом». Бережіть себе та свої заощадження!

З повагою,

начальник УМВС України

в Полтавській області

Іван Корсун

Перейти до вмісту