Ви тут:

Головний редактор «Зорі Полтавщини» вважає, що роздержавлення ЗМІ не на часі

Головний редактор Всеукраїнської громадсько-політичної газети «Зоря Полтавщини» Григорій Гринь вважає, що роздержавлення комунальних та державних ЗМІ в умовах, що склалися в Україні нині, не на часі.

На цьому він наголосив під час засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери.

«Це сьогодні не на часі –  не до цього зараз, бо є багато інших більш важливих питань, які треба вирішувати. До того ж, як на мене, то роздержавлювати треба було в 1991 році, коли не було великої конкуренції на ринку, був потужний колектив у нас, тираж великий, і так далі. А на сьогодні, коли ринок насичений, коли інтернет «задавлює»  друковані ЗМІ…  Адже я хочу, щоб газета жила і була успішним проектом», – сказав Гринь.

Водночас, рухатись у бік роздержавлення, на думку Гриня, треба, і прикладом для цього мають стати демократичні країни:

«Вільна преса – це одна із вимог демократичного світу. У більшості країн, які є демократичними, це діє, і там преса виступає одним із індикаторів суспільної думки та  має вплив і на владу, і на  органи судочинства, і на прокуратуру. Але, я не думаю, що ми на сьогодні до цього доросли», – підсумував Гринь.

Нагадаємо, торік Верховна Рада не підтримала законопроект про роздержавлення ЗМІ, що тепер спонукає з нуля починати цю роботу.

Наразі Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення доопрацьований законопроект “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

Перейти до вмісту