Ви тут:

Державна податкова інспекція у м. Полтаві інформує

Державна податкова інспекція у м. Полтаві інформує:

Рада звільнила благодійну допомогу для АТО від оподаткування

        Верховна рада звільнила від оподатковування благодійну допомогу для учасників АТО.

2 вересня 2014 року законопроект №4455а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» у Раді було зареєстровано президентом Петром Порошенком.

Законом вносяться зміни в статті 165 і 170 Податкового кодексу про звільнення в період проведення АТО від оподатковування податком на доходи фізичних осіб благодійної допомоги, призначеної для учасників бойових дій.  При цьому благодійну допомогу, що надана для закупівлі або у вигляді спецзасобів індивідуального захисту (каски, бронежилети), технічних засобів спостереження, ліків, продуктів буде звільнено від оподатковування податком на доходи фізичних осіб.

Окрім цього, депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4514а “Про внесення змін до статті 7 закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”, згідно з яким, держслужбовцям дозволили збирати пожертви для армії.

 

Увага! Відкрито новий бюджетний рахунок

           Державна податкова інспекція у м. Полтаві повідомляє платникам податків про відкриття нового бюджетного рахунку для зарахування податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів.

  • 11010800 «Податок на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів» відкрито рахунок №31113175700002

 

Одержувач:         УК у м.Полтаві /м. Полтава/11010800

Код ЄДРПОУ:     38019510

Банк:                     ГУ ДКСУ у Полтавській області

МФО:                    831019

 

Про розгляд запитів на публічну інформацію

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України „Про доступ до публічної інформації” (далі – Закон) Державною податковою інспекцією у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області забезпечено розгляд документів з проханням надати публічну інформацію із посиланням на Закон.

За січень – серпень 2014 року до ДПІ у м. Полтаві на розгляд надійшло 5 запитів на публічну інформацію.

За категоріями запитувачів відповідно до Закону до ДПІ у м. Полтаві надійшло запитів:

– від фізичних осіб – 3;

– від юридичних осіб – 1;

– від об’єднань громадян – 1.

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо:

– відомостей про третіх осіб;

– суми сплачених податків.

За результатами розгляду задоволено 1 запит, відповідно до статті 22 Закону відмовлено в задоволенні 4 запитів на інформацію.

 

Міська податкова відкрила двері у світ податкових знань

З метою виховання майбутніх платників податків сумлінними та законослухняними громадянами, Державна податкова інспекція у м. Полтаві постійно проводить роз’яснювальну та виховну роботу з  підростаючим поколінням. Це дозволяє молоді вже у юному віці мати свідоме розуміння важливості партнерської взаємодії між контролюючими органами та платниками податків.

Одним із заходів, що проводяться для підвищення податкової культури молоді є запрошення учнів шкіл та студентів навчальних закладів міста на Дні відкритих дверей, що проводяться у Державній податковій інспекції м.Полтави. Так, 2 та 3 вересня  День відкритих дверей було проведено для студентів Полтавського кооперативного технікуму. Студентів  ознайомили з Центром обслуговування платників, де діти змогли побачити процес роботи податківців. Після цього начальник інформаційно-комунікаційного відділу Тетяна Гуржій запросила майбутніх фінансистів та бухгалтерів до лекційного залу, де розповіла їм цікаву історію про виникнення податків та прочитала лекцію про основи податкової системи, завдання і функції Державної фіскальної служби України.

Державна податкова інспекція у м. Полтаві і надалі активно співпрацюватиме з  міськими закладами освіти, сприяти економічній обізнаності юних полтавців та активно виховувати майбутніх сумлінних платників податків.

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту