Ви тут:

19 табу за столом з усього світу

winok2

Усі ми любимо подорожувати і дізнаватися щось нове про традиції та звичаї інших народів. Ми милуємося архітектурними пам’ятниками, природою, здійснюємо екскурсії і, звичайно ж, куштуємо страви національної кухні. Однак мало хто знає про те, чого не варто робити під час їжі. Зараз ми вас познайомимо з табу, про які повинен знати кожен, пише foka.com.ua.

1. Італія
В Італії вважається нечемним приймати запрошення пообідати за перший раз. Спочатку ви повинні відхилити його, і тільки після другого разу пропозиція приймається.

Якщо ви вирішите повечеряти в ресторані і вам здасться, що в замовлене вами блюдо поклали недостатньо сиру, то вам краще не заявляти про це привселюдно. Це буде розцінюватися як ознака вашого невдоволення кулінарними здібностями кухаря, що є найбільшою образою.

2. Китай
У Китаї не можна розрізати локшину. Це вважається поганою ознакою, адже китайці вірять, що чим довша локшина, тим довше ви будете жити. А перерізання локшини символізує зменшення тривалості життя.

Також не можна направляти палички в сторону ваших співтрапезників.

3. Японія
Табу з паличками існують і в Японії. Наприклад, не можна передавати ними їжу, тому що, увагу, ними передають їжу під час похорону. І, таким чином, якщо ви передаєте їжу цими паличками, то ви висловите свою неповагу.

На цьому заборони з паличками не закінчуються. Після закінчення трапези не залишайте їх в їжі у вертикальному положенні. Зробивши це в кафе або іншому закладів громадського харчування, ви образите господаря.

4. Танзанія
У нашій країні прийнято приходити на вечерю вчасно, а прийшовши раніше, ви можете допомогти господині в приготуванні їжі, чим принесете їй задоволення. А ось в Танзанії краще запізнитися на вечерю хвилин на 20. В іншому випадку ви образите господарів.

5. Корея
Згідно з традиціями Кореї, трапезу повинен починати найстарший з присутніх за столом, а потім вже всі решта.

6. Південна Корея
А в Південній Кореї під час пиття потрібно повернути голову і дивитися кудись убік.

7. Чилі
У Чилі, якщо ви будете вживати будь-яку їжу руками, це буде вважатися поганим тоном.

8. Росія
У Росії вважається поганою прикметою, якщо ви залишаєте спустошені пляшки з-під горілки на столі. Тому їх завжди ставлять на підлогу.
А злизування їжі з ножа свідчить про погане виховання.

9. Великобританія
Цікава традиція присутня в культурі Великобританії. Коли ви їсте суп, то тарілку слід нахиляти від себе, так само потрібно орудувати і ложкою.

10. Індонезія
В Індонезії ваші руки під час трапези повинні знаходитися на столі.

11. Ямайка
На Ямайці маленьким дітям не дозволяють вживати страви, що містять куряче м’ясо. За віруваннями, якщо дитина попробує таке м’ясо, перш ніж почне розмовляти, то взагалі не навчитися говорити.

12. Нігерія
Цікаве повір’я, пов’язане з курятиною, існує і в Нігерії. Тут населення вірить, що якщо дітей годувати яйцями, то вони виростуть злодіями.

13. Франція
У Франції потрібно ретельно пережовувати їжу. Швидкий темп прийому трапези вважається грубим і некультурним.

Також замовляйте стільки їжі, скільки ви зможете з’їсти. Якщо ви не доїсте їжу, це ознака того, що вам просто вона не подобається.

Якщо ви йдете в кафе, або ресторан з компанією, пам’ятайте, що у Франції не прийнято ділити рахунок. Ви повинні заплатити за всіх, або не заплатити зовсім. Іншого варіанту не існує.

14. Мусульманські країни
У всіх мусульманських країнах потрібно вживати їжу виключно правою рукою. Ліва ж рука призначена для підмивання, тобто її задіяння під час трапези вважається неприйнятним.

15. Німеччина
У Німеччині, також як і в Чилі, не можна нічого їсти з використанням пальців. Винятком є ​​тільки хліб.

16. Казахстан
У Казахстан краще їхати зі своєю великою чашкою, тому що там чай наливають тільки до половини чашки. Якщо ж господар наллє повну чашку, це натяк на те, що вам пора йти.

17. Афганістан
В Афганістані, так само як і у нас, розсипана сіль вважається поганою прикметою, оскільки це може привести до сварки. Тому, щоб цього не сталося, потрібно наверх посипати цукор.

18. Єгипет
В Єгипті, якщо ви попросите сільничку, ви образите кухаря.

19. Естонія
В Естонії, якщо у вас впав на землю хліб, потрібно його поцілувати, перед тим як викинути.

Перейти до вмісту