Ви тут:

Жінки-депутати Полтавської обласної ради виступили з ініціативою об’єднання жіночого руху на Полтавщині

Жінки-депутати Полтавської обласної ради (Корост Т.М., Балибіна І.В., Капліна Т.В., Крайнова Р.Л., Хлонь Т.Л., Орос К.І., Предерій Л.М., Устименко Т.А.) виступили з ініціативою  об’єднання жіночого руху на Полтавщині. Він спрямований на  консолідацію зусиль жінок, які працюють в політичній, громадській, економічній та соціальній сферах.

Ініціативна група жінок-депутатів 12 серпня 2014 року у готельному комплексі «Палаццо провела засідання круглого столу на тему «Пошук шляхів активізації жіночого руху на Полтавщині».

У роботі  круглого столу взяли участь депутати обласної, районних, сільських рад, сільські, селищні голови, представники адміністративних, інформаційних, юридичних управлінь, системи освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, громадських організацій, журналісти.

Учасники круглого столу заслухали і обговорили питання щодо консолідації зусиль жіночої громади Полтавщини для вирішення гострих соціально-політичних та економічних питань розвитку регіону. Зокрема, тема основної доповіді «Жіноча відповідальність – шлях до вирішення суспільних проблем громади» викликала активне обговорення учасниками зібрання. Також були підняті  питання забезпечення адекватного представництва в процесі прийняття рішень, репродуктивного здоров’я сім’ї, активно обговорювалася ідея просування та підтримки участі жінок-кандидатів у виборах.

За результатами роботи круглого столу 32 учасники вирішили вважати пріоритетними напрямами роботи започаткованого жіночого об’єднання: створення умов для активної участі жінок у суспільно-політичному житті, репродуктивне здоров’я сім’ї, раціональне харчування дітей регіону. У рамках реалізації запропонованих напрямів  вирішили забезпечити проведення соціальних акцій та інформаційно-просвітницьких компаній. Підтримку присутніх жінок-депутатів районних рад викликало запропонована жінками-депутати обласної ради започаткування практики спільних виїзних прийомів громадян та організації і проведення громадських слухань у містах, районних центрах, селищах та селах області.

Жіночий актив області, що взяв участь у роботі круглого столу  запропонував створити громадську організацію «Жіночі ініціативи» з числа присутніх і закликав охочих приєднатися до неї.

 

 

 

Перейти до вмісту