Ви тут:
Суспільство Точка зору 

Яценюк: Українські броньовики вдвічі дешевші за аналоги

Броньовані автомобілі КрАЗ українського виробництва, які держава купує для потреб антитерористичної операції (АТО), коштують майже удвічі дешевше, ніж їхні аналоги, що імпортувалися після бронювання в Об’єднаних Арабських Еміратах, повідомляє Укрінформ.

Про це заявив у п’ятницю Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перед відправленням у зону АТО броньованої техніки зі столичного підприємства НВО “Практика”.

“КрАЗ є на 100 відсотків українським, і на 100 відсотків заброньований українською компанією. Коштує майже вдвічі дешевше, ніж такий же КрАЗ, який ми купували в Еміратах. 3 млн гривень нам треба було платити за броньований “еміратський” КрАЗ і 1,8 млн – за український”, – наголосив керівник уряду.

Яценюк поінформував, що НВО “Практика” готове виготовляти по одній броньованій машині щотижня. “Ми забезпечили фінансування, ми забезпечили виготовлення. Військове начальство повинно забезпечити доставку і використання”, – наголосив він.

У п’ятницю в зону АТО будуть відправлені дві військові вантажівки на базі КрАЗ-6322 і броньований санітарно-евакуаційний автомобіль на базі ЗіЛ-131.

Перейти до вмісту