Ви тут:

Які ризики для здоров’я туристів можуть приховувати готелі?

Під час подорожі готель може стати для нас другою домівкою. Однак у тому, що стосується безпеки гігієни, та усамітнення, то навіть найбільш розкішні з них інколи підносять нам неприємні сюрпризи, пише zib.

Що саме слід знати туристам про готельні номери? Про деякі їхні секрети наважився розповісти дехто з відвертих працівників готельного сектора і звичайних людей з багатим досвідом у цій сфері.

Насамперед, доброзичливці рекомендують перевірити вічко дверей готельного номера. Якщо його пошкоджено або є ознаки того, що з ним «хімічили», слушним є вимагати інший номер.

У вічко все має бути добре видно, в ньому не повинно бути нічого, що затуляє огляд. Якщо видимість погана, щось заважає або скло каламутне, це вічко може приховувати небезпеку: в ньому може бути встановлена ​​відеокамера, а перевернута лінза дозволить із коридору бачити все, що відбувається в номері.

Знаючі люди також не радять користуватися запропонованою кавоваркою. Молодший менеджер одного з готелів пояснив, що чистота цього приладу може бути сумнівною. Адже невідомо, як її використовували попередні постояльці. На думку працівника готелю, в ній можна виявити рештки блювотної маси, недопалки та шматочки грифеля від олівця. Це саме стосується і склянок у ванній кімнаті, які не дуже добросовісні покоївки можуть просто витерти рушником або сполоснути під струменем води.

Найбруднішим же предметом у номері вважається пульт від телевізора, адже ним користуються майже всі постояльці. А значить, цей предмет — найголовніше джерело бактерій у готельному номері.

Більше того, покоївки майже ніколи не протирають його під час прибирання номера. До речі, що у 2012 році дослідники Університету Х’юстона виявили, що пульти управління зазвичай є таким же розсадником мікробів, як і туалети. Те саме можна сказати про ще дин предмет, яким клієнти користуються, навіть не замислюючись про небезпеку, — вимикач настільної лампи, що стоїть на тумбочці поруч із ліжком. Тому перед використанням ці предмети бажано протерти антибактеріальною серветкою або обробити антибактеріальним спреєм.

Проте заради справедливості слід зазначити, що не всі готелі готують номери для своїх постояльців абияк. Наприклад, деякі мережі готелів використовують при прибиранні номерів портативні ультрафіолетові випромінювачі, які знищують бактерії, і замінюють телевізійні пульти на водонепроникні для того, щоб їх можна було помити.

Для туристів же головне завдання — це правильно обрати місце тимчасового мешкання. А допомогти в цьому може ознайомлення з відгуками тих, хто уже жив у даних помешканнях.

Перейти до вмісту