Ви тут:

Владика Федір: Всі, хто живе в Україні, мають, як один, стати спільним фронтом

“Всі українці, всі, хто живе в Україні, мають сьогодні, як один, стати спільним фронтом на підтримку  боротьби за нашу свободу і незалежність”, – наголосив учора під час благодійного аукціону з продажу картин полтавських художників Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Владика закликав не бути байдужою кожну людину та  долучатися до важливої і потрібної  справи –  захисту держави.IMG_0796

“Держава – це є  Богом установлена інституція , бо так Бог благословив, щоб людство існувало у формі держав, які утворюють народи, так як і церква. Тільки церква піклується про вічне життя людини після смерті, про душевний стан людини, про її спасіння, про єднання її з Богом, а держава піклується про те, щоб наше земне життя не перетворилося на пекло. Тому є закони, є люди, які спонукають дотримуватися цих законів. Але коли ми порушуємо закони, то Господь карає нас.  Події, які сьогодні переживаємо, – це наша біль, скорбота – це Боже наповнення нам усім, щоб ми збагнули ще раз, що те, що дав нам Бог, треба любити і цінувати, бо інакше – відбере”, – наголосив Федір.

Водночас архієпископ підкреслив, що нині український народ згуртований, як ніколи, та сповнений почуттів патріотизму:

“Український народ сьогодні показує, що ми цінуємо те, що маємо. Ми переживаємо події, що гуртують наш народ, вчать  патріотизму. Адже те, що виборене ціною крові, поту, сліз,  скорбот – будемо дуже цінувати і передамо це нащадкам”.

Перейти до вмісту