Ви тут:

Українські вчені створили унікального “розумного” робота

robot1

На думку розробників, у пристрої вдалося реалізувати концептуальне положення інтелектуального управління – подібно людині, система в різних ситуаціях, у тому числі позаштатних, приймає “розумне” рішення.

Співробітники Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій і систем (МЦИТС) НАН і МОН України створили незвичайного робота – з інтелектуальним керуванням, пише dt.ua.

У своєму первозданному вигляді – експериментальний зразок – робот з “мізками” являє собою рухому платформу, оснащену ноутбуком і механічною рукою. Робот укомплектований веб-камерою, мікрофонами і різними сенсорами, що дає йому можливість орієнтуватися в приміщенні, чуйно реагувати на зміни навколишнього середовища і виконувати різні завдання.

Але головне достоїнство мобільного робота – “мізки”. Розробники програмного забезпечення забезпечили своє комп’ютерне дітище системою, яка  не має аналогів інтелектуального управління.

Наразі розробка використовується в освітніх цілях на кафедрах інформаційних технологій і робототехніки. Творці українського робота продовжують працювати над розвитком його функціональних можливостей.

Перейти до вмісту