Ви тут:

У Полтаві до Дня Незалежності та пам’яті Героїв майдану відкрили виставку вишовок

 P1010370

Виставку вишивок керівника Центру правозахисту та контролю за дотриманням законності Зої Коваленко біля пам’ятника Великому Кобзареві влаштував Полтавський громадський Шевченківський комітет (очільниця – Валентина Шемчук).

 Учасниками виставки стали й голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук та очільник Громадської ради при голові облдержадміністрації Володимир Голуб. Із вишивок, що їх вони тримали в руках, словами про єдність до своїх доньок і синів промовляла сама Україна. Шість із представлених авторкою робіт згуртовували майданівців у Києві.

 «Вишиті Зоєю Коваленко слова волі, постаті Провідників Нації, образ Великого Кобзаря надихали українців у відстоюванні свободи на Київському Майдані, – розповідає заслужений працівник культури України Валентина Шемчук. – Кожен у Полтаві міг долучитися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та Дня Незалежності України – адже вишивок вистачило на всіх. І стояли поруч єдині у своєму прагненні Вільної і Соборної України полтавці від діда-прадіда й народжені в Естонії та Латвії, а серед наймолодших – чотирирічний москвич». Вишивана Україна стала оберегом рідного народу, його Незалежності й Свободи.

P1010386

Перейти до вмісту