Ви тут:
Суспільство Точка зору 

Працівники ОДТРК «Лтава» занепокоєні своєю невизначеністю у новому законодавстві про суспільне телебачення (ФОТО, ВІДЕО)

Прийнятий Верховною Радою  Закон України «Про суспільне  телебачення та радіомовлення України» – справа потрібна і вже давно на часі, проте в ньому залишились деякі  неврегульовані питання,  пов’язані із життєдіяльністю ОДТРК. 

На це нарікав сьогодні Гендиректор ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський на засіданні круглого столу в Полтавській облраді.

«Ми за створення суспільного телебачення, і за те, щоб влада не мала впливу на редакційну політику телеканалу. Я думаю, що будь-хто підтримає такі починання. Але нас лякає на сьогоднішній день невизначеність статусу телерадіокомпаній, бо Законом України говориться, що ми маємо увійти у склад єдиного публічного акціонерного товариства. На яких засадах? Яким чином? Ніхто конкретного механізму не пояснив. Що буде з майном? Що буде з колективом? І як, власне, ці зміни зачеплять нашу телерадіоорганізацію?», – зазначив Євген Лопушинський.

За словами Євгена Лопушинського, після належних законодавчих коректив, Полтавській ОДТРК «Лтаві» для переходу на суспільне мовлення знадобиться часу рік-два.

На засіданні круглого столу, що відбувся за головування заступника голови Полтавської облради Володимира Микійчука, вислухали пропозиції депутатів та представників ЗМІ щодо змін у названий закон. Наразі готується УХВАЛА, яку  направлять на адресу  Президента України та Кабінету Міністрів.

Перейти до вмісту