Ви тут:

Порошенко наказав заборонити тоталітарні й сепаратистські символи

Президент Петро Порошенко наказав у суботу Кабінетові міністрів підготувати законопроект, який встановив би обмеження й заборони на використання в Україні «символіки тоталітарних та інших недемократичних режимів, самопроголошених квазідержавних утворень, терористичних, сепаратистських організацій чи груп».

Крім того, такий законопроект, опрацьований «із урахуванням найкращого світового досвіду», має визначити вимоги до використання в Україні державних символів іноземних держав, мовиться в указі голови держави. Передає Радіо Свобода

Указ також передбачає, що Кабмін має підготувати й законопроект про опис, порядок використання і захист державних символів України.

Іще одне завдання президента урядові, визначене в указі, – розробити і затвердити заходи щодо популяризації державних символів України, виховання поваги до них у суспільстві та забезпечити реалізацію цих заходів.

В Україні прихильники проросійських, сепаратистських та інших антиукраїнських сил роками виходять на свої акції з символікою радянського комунізму, СРСР, Росії, а останнім часом і символікою сепаратистських проектів Росії в Україні.

Перейти до вмісту