Ви тут:

Полтавці з обмеженими фізичними можливостями отримали гуманітарну допомогу з Німеччини

20.08.2014 003

20 серпня у Полтаві, напередодні державних свят,  у Полтаві передали гуманітарну допомогу з Німеччини для осіб, які не можуть самостійно пересуватися.

Люди з порушеннями опорно-рухового апарату 1-А групи – полтавці і кременчужани, безоплатно отримали 15 крісел колісних вуличних, 15 крісел колісних кімнатних, самохідний інвалідний візок з електроприводом та вертикалізатор (допоміжне обладнання для переведення лежачих інвалідів у вертикальне положення) для одного з терцентрів соціального обслуговування м. Кременчука. Сертифікати на отримання візків і крісел вручили головам організацій, які опікуються інвалідами, а також родичам.

Начальник Кременчуцького обласного госпіталю для інвалідів війни Микола Литвиненко розповів, що це не перша подібна допомога від іноземних партнерів:

– Ми давно отримуємо гуманітарну допомогу з закордону, зокрема з Франції, США, Німеччини. Німецькі благодійники  часто надсилають гуманітарну допомогу. Цього разу ми вирішили висвітлити передачу візочків, щоб привернути увагу до проблем людей з особливими потребами. Доки всі небайдужі проявлятимуть людяність, доки усі нужденні будуть мати підтримку.

Тетяна Жабо, головний лікар Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи, зауважила, що не зважаючи на складний період у суспільно-політичному, соціально-економічному плані, під час проведення АТО на Сході України, держава докладає зусиль для полегшення життя най незахищеніших верств населення:

– На початку липня цього року до Основ законодавства України про охорону здоров’я та Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» були внесені зміни, що значною мірою спрощують процедуру отримання інвалідності. Однак, визначення статусу особи з обмеженими фізичними можливостями не вирішує проблеми адаптації таких громадян до нових реалій життя і їх інтеграції в суспільство. Їх потрібно повертати до активного життя, і тут необхідне забезпечення технічними засобами реабілітації.

На Полтавщині налічується майже 80 тисяч осіб з обмеженими фізичними можливостями, у тому числі близько 10 тисяч – з порушеннями опорно-рухового апарату.

Медики області, насамперед 14 лікарів-реабілітологів та інші фахівці Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи працюють над створенням умов для реабілітації, формують індивідуальні програми і здійснюють контроль за їх виконанням.

Найбільш відповідальна ділянка роботи у цьому процесі полягає у забезпеченні осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами реабілітації. Вони значною мірою полегшують пересування як у межах житла, так і вуличною мережею наших населених пунктів.

Сергій Чумак, голова Полтавської обласної організації інвалідів, оцінив значення цієї акції:

–   Це дуже важлива допомога, зауважу, що крісла відповідають індивідуальним особливостям кожного, хто їх отримує. Водночас, це чергове нагадування суспільству і владі, що окрім самих засобів, потрібна ще й інфраструктура, тобто, щоб люди могли вільно пересуватися містом цими зручними кріслами.

 20.08.2014 011

ПРЕС-ЦЕНТР ДОЗ ОДА

Перейти до вмісту