Ви тут:
Суспільство 

Полтавські діти-сироти отримають квартири у відреконструйованому гуртожитку

За ініціативи виконавчого комітету Полтавської міської ради, з метою реалізації прав громадян на отримання житла та вирішення нагальної проблеми надання житла малозабезпеченим верствам населення, було прийнято рішення Полтавського міськвиконкому реконструювати частину гуртожитку по вул. Маршала Бірюзова, 94 у м. Полтаві під багатоквартирний житловий будинок.

Про це повідомили в Полтавській міськраді.

Наразі вже завершили штукатурення, завершуються сантехнічні роботи, виконано першу стадію електромонтажних робіт, утеплення фасаду, відбувається підготовка до його фарбування, ведуться роботи по благоустрою території. У будинку запроектовано 34 квартири, серед яких 11 – двокімнатні, 23 – однокімнатні.

– У нашому місті зареєстрована 21 дитина-сирота, – коментує міський голова Олександр Мамай. – Це ті діти, які, вийшовши зі стін інтернату, закінчили певний навчальний заклад і зараз проживають чи то в гуртожитку, чи у своїх друзів – там, де знаходять можливість. Я хочу, аби у Полтаві такі діти були захищені, тому, моя особиста ініціатива – заселити їх до цього багатоквартирного житлового будинку. 

У порядку черги, діти, які перебувають на обліку отримають своє житло. До Дня працівника освіти квартири отримають також і вчителі міста.

Фінансування реконструкції частини гуртожитку здійснюється виключно за рахунок міського бюджету. Станом на сьогодні в об’єкт вкладено 2 млн. 850 тис. грн., із них 250 тис. грн. затримується Держказначейством, що уповільнює виконання деяких робіт. Управління капітального будівництва докладає всіх зусиль для закінчення реконструкції, знаходячи рішення шляхом зарахування коштів за виконані роботи на сплату податкових зобов’язань перед бюджетом підприємствами – виконавцями робіт.

Урочисте завершення та перерізання червоної стрічки заплановано на День міста. 

Перейти до вмісту