Ви тут:
Офіційно Суспільство 

Пенсійний фонд максимально спростив порядок переведення пенсійних справ до інших регіонів.

Щоб оперативно  забезпечити  виплати пенсій громадянам, які вимушені переселитися з Донецької та Луганської областей, Пенсійний фонд України максимально спростив порядок переведення пенсійних справ до інших регіонів.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Так, взяття на облік пенсіонерів та виплата їм пенсій здійснюється за новим місцем перебування або проживання лише на підставі заяви пенсіонера та матеріалів електронної пенсійної справи.

На сьогодні, 15 серпня, до пенсійних установ Полтавщини звернулися 1151 переселенців з Донецької області та 990 – з Луганської. З них 167 осіб уже виявили бажання повернутися до місця постійного проживання, а 778 пенсіонерів (407 – з Донецької області, 371 – з Луганської) одержують виплати у нашому регіоні відповідно до графіків.

“Пенсійне забезпечення вимушених переселенців знаходиться під особистим контролем керівників територіальних управлінь Фонду. Це особливо важливо в умовах, коли полтавські фахівці тимчасово уповноважені опікуватися електронною базою Пенсійного фонду Донецької області. Керівництво Головного управління здійснює організаційний, інформаційний та методологічний супровід процесу надання допомоги зазначеним особам. У випадках, коли виникають затримки із одержанням електронних пенсійних справ, пенсійники підтримують людей порадою, чуйністю та шанобливим ставленням”,  – йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Перейти до вмісту